Le includem zilnic în meniul nostru, dar, uneori, pot fi extrem de periculoase. Opt alimente populare sunt responsabile pentru mai mult de 90% dintre alergiile alimentare, iar cei afectaţi pot suferi oricând un şoc anafilac, o reacţie ce le poate pune viaţa în pericol. Singurul tratament care poate da rezultate este evitarea alergenului cu totul, un lucru dificil pentru cai care obişnuiesc să consume lapte, ouă sau grâu. Din fericire, există alternativele alimentare.
Lapte
Alergia la proteinele din lapte de vacă afectează până la 7,5% dintre copii. În schimb, la vârsta adultă, lucrurile sunt diferite, deoarece toleranţa se dezvoltă în 51% dintre cazuri în decurs de doi ani , iar în 80% dintre cazuri în decurs de doi până la trei ani. Alergia este reacţia imunologică la una sau mai multe proteine din lapte. În general, pentru a o trata, trebuie să evitaţi consumul total de lapte şi produse lactate.
Ouă
Ouăle se regăsesc într-o gamă largă de produse alimentare, aşa că evitarea lor poate fi o provocare. Persoanele care au dezvoltat o alergie la ouă este important să înţeleagă potenţialul de expunere accidentală. Acest lucru se poate întâmpla unde iau masa, inclusiv în restaurante şi brutării. În plus, ouăle se pot întâlni în băuturile pe bază de alcool sau de cafea. De asemenea, se regăsesc în produsele de panificaţie.
Arahide
Produsele care conţin arahide au fost interzise, în SUA, în foarte multe şcoli, dar şi la petrecerile pentru copii. În America, aproximativ 2% din populaţie are o alergie la arahide, iar procentul continuă să crească. Dacă nucile cresc în copac, arahidele se încadrează în categoria leguminoaselor, pentru că provin din pământ. De aceea, oamenii pot fi alergici la arahide, dar nu la nuci, şi viceversa. Persoanele care dezvoltă acest tip de alergie pot avea reacţii şi la urmele de arahide. Alergia pot fi prezentă încă de la începutul vieţii, iar, de multe ori, nu poate fi depăşită. Copiii care au fost diagnosticaţi cu această afecţiune s-au confruntat cu simptomele încă de la prima expunere.
Citeşte continuarea pe
CSID.